Enfes sosuyla büyüleyen lezzet: Ebegümeci tatlısının tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

Ebegümeci pudingi, Güney Afrika kökenli lezzetli bir tatlıdır. Yumuşak dokusu, hafif karamel tadı ve yoğun aromasıyla tatlı isteğini anında bastırır. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu tarif, pratik ve lezzetli bir seçenek sunuyor. Kuyu, Nefis sosuyla büyüleyen bu lezzet nasıl hazırlanır? İş yerinde, Malva Puding Nefis Tarife…
Ebegümeci Puding TARİFİ
Malzemeler
1 bardak şeker
2 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı vanilya
200 ml süt
100 gr tereyağı
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
Sos için:
200 ml krema
50 gr tereyağı
100 gr şeker
Ebegümeci Pudinginin Hazırlanışı
Fırını 180 dereceye ısıtın ve küçük bir fırın tepsisini yağlayın.
Yumurta ve şekeri bir kapta iyice çırpın. Sirke ve vanilyayı ekleyin.
Sütü ve eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın.
Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
Bu karışımı sıvı karışıma yavaş yavaş ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edin.
Karışımı hazırlanan tavaya dökün ve 25-30 dakika pişirin.
Sosu için kremayı, tereyağını ve şekeri bir tencerede kaynatın.
Pişen muhallebinin üzerine dökün ve birkaç dakika dinlendirin.
Ilık veya soğuk olarak servis yapın, dilerseniz üzerine ceviz veya badem serpebilirsiniz.
Afiyet olsun!



